Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

  • Sadece ailelere yönelik mi etkinlik düzenliyorsunuz?

    Sadece aileler değil, yetişkinlere yönelik etkinliklerde düzenliyoruz.

  • Herkes düzenlediğiniz etkinliklere katılabiliyor mu?

    Aile etkinliklerimize eşinizle yada çocuklarınızla birlikte katılabilirsiniz. Kadınlara yönelik ya da erkeklere yönelik düzenlediğimiz etkinliklere herkes katılabilir.

  • Etkinliklerden nasıl haberdar olurum?

    Sosyal medya hesaplarımızdan, whatsapp iletişim hattımızdan ve internet sitemizden etkinliklerimizin duyurusunu paylaşıyoruz. E-Bulten haber portalımıza kayıt olabilirsiniz. Böylece etkinlik ve duyurulardan daha erken haberdar olursunuz.

  • Kayıt başvurusu yaptım başka ne yapmam gerekiyor?

    Kayıt başvurusu yaptıktan sonra, etkinliğe asli katılımcı olarak ön başvurunuz alınıyor. Kesin kaydınızın oluşturulabilmesi için etkinlik katılım bedelini yatırıp dekontunu whatsapp üzerinden bizimle paylaşmanız gerekmektedir.

  • Kontenjan dolmuştur uyarısı alıyorum, ne anlama geliyor?

    Etkinliklerimiz asıl katılımcı ve yedek katılımcı kontenjanları belirlenerek organize edilmektedir. Asıl katılımcı kontenjanı dolduğunda, kaydınız yedek olarak alınır. Yedek kontenjanlarda dolduğunda yeni kayıt başvuru yapılamaz.

  • Yedek katılımcı olarak başvurdum, etkinliğe katılabilecek miyim?

    Asıl katılımcılarda iptaller olabilmektedir. Başvuru önceliğine göre etkinlik sorumluları yedek katılımcılar ile irtibata geçmektedir.

  • Çocuklu doğa yürüyüş rotalarını nasıl belirliyorsunuz?

    Ülkemizde ne yazık ki ilgili kurumların aile doğa yürüyüşleri için belirlediği bir parkur ve rota listesi yok. Var olan yerler genellikle insan eliyle yapılandırılmış ve düz zemin üzerine inşa edilmiş yürüyüş parkurları. Biz özellikle patikalı, engebeli ve orman içi yolları tercih ediyoruz. Tabi hem yetişkinlere hem çocuklara uygun bir rota yok.

    Çocuklu doğa yürüyüşlerinde rotaları genellikle çocuklara göre belirliyoruz. Ancak çocukların performansının anne babalardan daha iyi olduğunu söyleyebiliriz :) Bir rotaya karar vermeden önce yaptığımız bazı değerlendirmeler var. Öncesinde keşif yürüyüşleri yaparız, bu keşif yürüyüşlerine çocuklarımızı da dahil ederiz. Daha önce yürümediğimiz ve bilmediğimiz bir yerde etkinlik düzenlemiyoruz. Rotanın uzunluğu ve durumuna göre, aile yürüyüşüne uygun olup olmadığını, rota üzerindeki su kaynakları, tesis imkanları olup olmadığını ve kaç yaş grubu için uygun olduğunu değerlendiririz. Son olarak ekibimizle yaptığımız istişare ile etkinliğin içeriğini planlarız. Her etkinlik duyurusunda yürüyüş yapılacak rotanın detaylı haritasını paylaşırız. Dileyen herkes bu rotaları takip ederek aile yürüyüşleri yapabilir.

  • Doğada tuvalet ihtiyacını nasıl gidereceğiz?

    En çok sorulan sorulardan biri... Doğada gideriyoruz. Çiçek toplamaya gidiyoruz diye bir tabirimiz vardır :) Doğada insan dışkısı faydalı bir dışkıdır. Kısa sürede faydalı bir gübreye dönüşür. Toprağı biraz eşeleyip, sonrasında üzerini yine toprakla kapatmamız yeterlidir. Şehir içinde yaptığımız bazı yürüyüş rotalarımızda wc alanları bulunuyor. Ancak görece el değmemiş yerlere gittiğimizde özel wc alanları bulunmaz. Kamptan ve yürüyüşten uzak bir bölge bu ihtiyaçların giderilebileceği uygun alanlar içerir.  Doğa yürüyüşlerinde molaları çiçek toplamaya :)  müsait alanlarda veririz. Kamp alanlarında da buna uygun yerler bulunur.

  • Kampta yağmur yağarsa ne yapacağız?

    Öncelikle Yağmurun toprakla temas ettiğinde ortaya çıkardığı o muhteşem kokuyu içimize çekiyoruz :) Çadırlarımız su geçirmez çadırlar olduğundan malzemelerimiz kuru kalıyor. Doğada her şeye hazırlıklı olmak önemli. Diğer taraftan yağmurun yağmasına şahit olmak muazzam güzel bir duygudur. Ayrıca çadırımızın içinde ıslanmadan ya da yağmurda yürüyüş yaparak bu doğa güzelliğine şahitlik yapabiliriz.

  • Kamplarda çocuklarımız üşür mü?

    Buda en sık sorulan sorulardan biri. Çocuklar yetişkinlere göre daha hareketli olduğundan daha az üşürler. Kan dolaşımları bize göre daha dengelidir. Genellikle kamp yaptığımız bölge 1000 metre rakımda yer alır ve gece sıcaklık farkları hissedilir derecede düşer. Çadırımız, Matımız, mevsimine uygun uyku tulumumuz öncelikle bizi soğuktan koruyacaktır ancak doğru kullanımda çok önemli.

    Yatmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlara riayet edildiğinde üşümeden çok rahat yatılabilir. Gece çocukların ensesi kontrol edilerek üşüyüp üşümedikleri anlaşılabilir.  Uyku tulumunun özelliği vücut ısınını muhafaza etmesidir. Vücut çok yorgun olduğunda sıcaklık üretemez, sıcaklık üretemezse uyku tulumu yetersiz kalabilir.  Bu durumda enerji verici atıştırmalıklar ve sıcak içecekler faydalıdır.

    Biz kamplarda bu konularda bilgilendirmeler yapıyoruz.  Ayrıca çok üşüyenler uyku tulumu haricinde battaniyelerini de getirebilirler.

  • Böceklerden korkuyorum. Nasıl korunabilirim?

    Korkularınızı yenmek için çok iyi bir fırsat, kamplarda bu korkularınızı yenebilirsiniz. Doğa her türlü canlıya ev sahipliği yapar. Doğada olan her canlının eko sistem için gerekliliği ve faydası vardır. Bunlara şahit olmak farkındalıkları artırır. Doğada hiçbir hayvan, börtü böcek bilinçli olarak sizle karşılaşmak istemez. Özellikle kaçmaya çalışırlar. Böcekleri öldürmeden ve zarar vermeden hareket etmeye özen gösteririz. Çadırımızın içine bir böcek girmişse bu bizim dikkatsizliğimizden kaynaklanır. Çadırların fermuarlar kapalı olduğu sürece böyle bir ihtimal olmaz. Bir tavsiyemiz olacak bu tür korkularınızı çocuklarınıza hissettirmeyin kesinlikle yoksa onlara da aktarmış oluyoruz. Bunun haricinde sineklere karşı yanınızda doğal sinek kovucu spray bulundurabilirsiniz.

  • Kampta yemekleri nasıl hazırlayacağız?

    Kamplarda genellikle yemeklerimiz beslenmek üzerinedir. Herkes yemeğini kendisi yapar. Öyle evdeki gibi ziyafetler olmaz tabi ki daha sade bir menü ile işi çözebilirsiniz. Yemeklerimizi kamplar için tasarlanan kamp ocaklarında yahut evden getirilebilecek piknik tüpleri kullanılarak yapılabilir. Yaktığımız kamp ateşinde de yapılabilir ama bu biraz uzun sürer. Odun toplanması vs.. Bu sürede açlık bastırır ve çocuklar doğada açlığa karşı sabırsızdır. Çabucak yemek isterler ve emin olun o açlıkla kimse yemeğin tadına tuzuna bakmaz. En favori yemekler bulgur pilavı, makarna, evden getirilen börekler ve kekler.Kahvaltılar ise gayet basit ve sade olsun. 

    Yemekler yendikten sonra kamp ateşinde mantar, kestane, patates, mısır gibi şeyler yapmak isteyenler yapabilir.

  • Yaban hayvanları zarar verir mı?

    Yaban hayvanları çok iyi koku duyuları olduğundan ve ses hassasiyetleri yüksek olduğundan varlığımızdan haberdar olup o bölgeden uzaklaşırlar. Ani karşılaşmalar olmadığı sürece onları göremeyiz bile. Onlarda ormanda yaşamlarını sürdüren canlılar. Bizlerde yürüyüş esnasında ses çıkartarak onlara varlığımızı hissettiririz ki, bizi kolayca fark edip uzaklaşsınlar. Ama yaban hayatı gözlemlemek çocuklar açısından çok heyecan verici olduğunu da belirtelim.   Bazı sürüsünü koruyan çoban köpekleri tehlike arz edebilir, genellikle onlarda insanlara saldırmaz. Sürüsünü koruma iç güdüsüyle hareket ederler.

  • Kamplara ve doğa yürüyüşlerine kaç yaş grubu katılabilir?

    Kamplar için;

    Kamp etkinlikleri içn herhangi bir yaş sınırlamamız yok. Bizim kızımız 2 aylıkken sabah çadırda uyanıyordu :) Tabi kamplarda küçük bebeklere yönelik ek hazırlık yapmak gerekebilir.

    Doğa yürüyüşleri için;

    Aile etkinlik duyurularında alt yaş grubunu belirtiyoruz. Günü birlik yürüyüşlerde 3 yaşın altındaki çocuklar taşıma desteğine ihtiyaç duyarlar ancak 4 yaşından itibaren ortamında etkisiyle çocuklar 5-6 km’ye kadar bir çok etkinliğimizde yürüdüler. Doğa yürüyüşlerini maceralı hale getirmek gerekiyor. Yeterli mola, yeterli atıştırmalıklar performansı etkileyen etmenler

  • Kamp ve doğa yürüyüşleri için hangi malzemelere ihtiyacım var?

    Etkinlik duyurularında gerekli ve yanımıza almamız gereken malzemeleri paylaşıyoruz. Kamp için gerekli malzemeler nelerdir diye sorarsanız detaylı olarak buradan ulaşabilirsiniz.

  • Aile etkinliklerinize eşlerimizle birlikte mi katılmamız gerekiyor?

    Hayır. Etkinliklerimize anneler yada babalar tek ebeveyn olarak çocuklarınızla birlikte katılabilirsiniz.

  • Doğa yürüyüşü ve kamplar için nerelere gidiyorsunuz?

    Günübirlik etkinliklerimizi İstanbul başta olmak üzere, İstanbul’a 150-200 Km.’ye kadar mesafedeki illerde yer alan parkurlarda yapıyoruz.

    Kamp etkinliklerinde yer gözetmiyoruz. Doğallığı bozulmamış ve ulaşımı zor olmayan görece el değmemiş yaylalara gidiyoruz. Tek gece konaklamalı kamplarda en çok tercih ettiğimiz iller Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu, Yalova.

    Uzun süreli (bir geceden fazla süren) kamp ve yürüyüş etkinliklerinde Türkiye’nin her yerine gidebiliyoruz.