Ofisten Doğaya

Ofisten Doğaya Açık Hava Etkinlikleri

OFİSTEN DOĞAYA NEDİR ?

Şirketlerin, üretkenlikleri ve karlılıkları çalışanların motivasyonuna ve moraline bağlıdır. Kendisine değer verildiğini hisseden çalışanlar, zorlu görevleri ve problemleri angarya olarak değil, becerilerini geliştirmek için bir fırsat olarak görürler. Ofisten doğaya, çalışanların açık hava etkinlikleriyle doğada vakit geçirmesidir.

AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİNİN FAYDALARI

Açık hava kurumsal bir etkinlik düzenlemek çalışanların kendilerini değerli hissetmelerini sağlayabilir; onlara şirketin açık fikirli olduğunu ve fikirlerinin gerçekten alışılmamış değerde olduğunu gösterebilir. İşte bir iş etkinliğinin çalışanları işinizin değerli üyeleri gibi hissetmeye ikna etmesinin 6 yolu.

1. Manzara değişikliği

Dört duvar arasında yapılan bir toplantı ve kurumsal etkinlikler yerine açık havada yapılacak etkinlikler, çalışanlara temiz hava soluyabilecekleri ve kendilerini pozitif hissedebilecekleri bir imkan sunar. Açık alan genişliği zihin dünyasına yansır ve üretkenlik artar.

2. Orjinal Fikirler

En iyi fikirler kendini rahat hisseden çalışanlardan gelir. Tarihteki tüm keşifler açık havada olmuştur. Ofiste çok fazla stres olduğu için fikir üretmek zordur. Açık havada yapılan etkinliklerde çalışanlar kendilerini baskı altında hissetmezler ve fikirlerini tam kapasite ile ifade ederler.

3. Aktiviteye Bağlı Kaliteli Zaman

Aktiviteye dayalı etkinlikler çalışanların sadece moralini artırmayı amaçlamaz. Ayrıca ekip ruhu oluşturmayı ve çalışanlara ekip halinde çalışmanın onları üretken kıldığını öğretmeyi amaçlar. Doğa yürüyüşü ve kamplar, bir çok ortak fiziksel aktivite yapmayı gerektirir. Fiziksel aktiviteler stresi azaltır ve onların ofis dışında da davranışlarını görme şansı olur.

4. Stresi Azaltır

Uzmanlar doğa yoksunluğu sendromunun bir çok hastalığa yol açtığını belirtiyor. Doğa, ağaçlar, orman havası beyinde stresi azaltan hormonları arttırıyor, strese bağlı hastalıkları gideriyor

5. Güçlü İletişim

İnsanlar dört duvar arasında bir çalışma alanında kısıtlanmadıklarında kendilerini daha özgür hissederler. Fikirlerini paylaşmaya çok daha istekli olurlar. Doğa yürüyüşünde yapılacak beyin fırtınalarında başarılı konseptler ortaya çıkar.

6. Zorunlu İhtiyaç

Sağlıklı beslenmeye, iyi bir uykuya nasıl ihtiyacımız varsa, fiziksel, zihinsel ve manevi sağlığımızın güçlenmesi için doğada vakit geçirmeyede o denli ihtiyacımız var.

NELER YAPIYORUZ

Günü Birlik Doğa Tefekkür Yürüyüşleri

Şirket Çalışanlarına Yönelik Çadır ve Doğa Kampları

Açık Hava Yönetim Toplantı Etkinlikleri

Açık Hava Atölyeleri

Kurum Çalışanlarına Yönelik Uzman Eğitmenler Eşliğinde Motivasyon Seminerleri